Dwarsgracht.Ook de woning van de overbuurman was niet met de auto te bereiken. Maar je woont hier toch mooi . . . !

Eind maart 2010 kreeg ik een telefoontje van Henk van de Bunt of ik even contact op wilde nemen met een meneer in Giethoorn.
Die meneer vertelde, dat hij zijn woning wou laten isoleren, maar de woning was met een auto over de weg niet bereikbaar.
De afstand van de parkeerplaats naar de woning is ongeveer 350 meter en dat is met slangen niet te overbruggen.

Het alternatief: de wagen op een ponton.

Een concurrent van ons durfde het niet aan met de vrachtwagen de ponton op te rijden - wij ook niet. Nu hebben wij wel een aanhanger waar een machine op staat die isolatiewol kan blazen, maar . . .  er was nog een bruggetje waar we niet onderdoor konden.

In Dwarsgracht (een buurtgemeenschap van Giethoorn) is men creatief: "Dan varen we wel via Jonen en de Beulakker." - een tochtje van een uur! Klik hier voor de topografie; eerst even inzoomen om Jonen in beeld te krijgen (de Beulakkerwiede is dat meer aan de onderzijde) en kies daarna voor 'Satelliet' of 'Earth'.

Een 'overbuurman' wou ook zijn woning (foto rechtsboven) laten isoleren. Uiteindelijk werd het eigenlijk een te grote klus voor één dag, maar zo beperk je wel de overlast en de kosten.

Een paar weken later zijn de woningen geïsoleerd. Hier kunt u zien hoe de tocht over het water verliep; wat is het toch een schitterend gebied!

Zo`n klus is weer eens wat anders: een leuke afwisseling voor het personeel, maar door veel tijdverlies financieel eigenlijk nauwelijks rendabel.

Daar waar anderen afhaken  . . .  komen wij vaak met de oplossing.

Terug naar de startpagina.