Kennis!

Tijdens mijn bezoeken hoor ik regelmatig redenen waarom men angst heeft om te gaan isoleren. De achterdocht is begrijpelijk als je geen kennis van zaken hebt. Bovendien zijn in het verleden veel fouten gemaakt en nog steeds wordt soms voor een onverstandige oplossing gekozen. En zolang er (ook door "specialisten") onzinverhalen verteld worden, blijft het een lastige materie.

Isoleren kan vaak op meerdere manieren en ik heb veel creatieve oplossingen gezien. Maar als een cruciaal detail niet onderkend wordt, kunnen de gevolgen desastreus zijn: zo kan een simpel voorzetwandje een verrotte vloer en/of plafond tot gevolg hebben!

In september 2014 heb ik een gastles over isolatie mogen verzorgen aan het Alfa-college te Hoogeveen. Het betrof de examenklas MBO-bouwkunde. Natuurlijk heb ik veel aandacht besteed aan de mogelijkheden en de voordelen van isoleren, maar gelukkig werd me voldoende tijd geboden om ook op de gevaren te wijzen, opdat fouten uit het verleden door déze jongelui niet meer gemaakt gaan worden.

Iets daarna waren deze jongens op TV-Drenthe te zien:

Jongens ....
nogmaals bedankt voor jullie aandacht
en de prettige interactie.

Succes!

Het geven van de gastles
heeft zich herhaald in 2015 en 2016 .....

Terug naar de startpagina.