Wanneer isoleren?

Dankzij de Rijksregeling MeerMetMinder was het tot eind december 2011 mogelijk subsidie te ontvangen. Het kabinet heeft bepaald dat dat de laatste landelijke subsidieronde was!

Per 1 juli 2009 is de btw op isolatiewerkzaamheden verlaagd van 19% naar 6%. Per 1 januari 2014 is de btw op de materialen verhoogd naar 21%.

Als uw gemeente/provincie energiebesparing subsidieert/subsidieerde, dan zijn/waren die potjes meestal snel leeg. Kijk op hun website en reageer tijdig.
Voor sommige gemeentelijke subsidies moeten een maatwerkadvies en soms (na het isoleren) een energielabel-certificaat worden opgesteld. Een goede(!), goedkope EPA-adviseur
kan u veel geld besparen.
Er is een overzicht van de meeste subsidieregelingen (helaas niet altijd up-to-date!).

Te lang wachten met isoleren kan dus plotseling veel duurder uitpakken.

Vanaf 1 januari 2015 is het definitief energielabel verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen. In januari of februari hebben woningeigenaren zonder energielabel hun voorlopige energielabel thuisgestuurd gekregen. Dit is een indicatie gebaseerd op bouwjaar en type woning. Op energiebesparingverkenner kan de labelsprong door woningverbetering uitgerekend worden.

Regelmatig hebben we (helaas voor u) een lange levertijd en
dat komt voornamelijk door de mond-tot-mond-reclame.

Natuurlijk wilt u ook de website van Van de Bunt bekijken;
klik op het logo hieronder en lees vooral de '10 fabels'.

Terug naar de startpagina.